Кампанията за Веселин Неделчев продължава – Видео

Ds olil

Все още не са събрани средствата за изпращането на Веселин Неделчев на Световния фестивал по тенис на маса за хора с деменция, който ще си проведе през октомври 2024 г. във Франция. Необходимата сума е в размер на 5000 лева. Веско е казанлъчанин и живее в Дома за пълнолетни лица с деменция „Димитър Папазов“ в Казанлък. Вече има участие в този форум през 2023 г.

Първият Световен фестивал по тенис на маса за здраве за хора с деменция се проведе в Крит, Гърция и Веселин бе един от 10 мъже на Дома, който имаше възможност да участва, благодарение на събраните средства от всички дарители към Платфорамата.бг.

Сега има шанс да се яви на второ състезание за хора с това тежко заболяване, но средствата трудно се събират, въпреки че добра воля не липсва. Самото ръководство, в лицето на директора на социалната институция Лалка Иванова, поощрява Веско да практикува този спорт и да намира поле за изява.

А Веселин вече е българската олимпийската надежда на дома, на сдружение „Състрадание Алцхаймер“ и на България. Треньорите виждат в него истински потенциал и той получава предложения за обучение. Други потребители на Дома в Казанлък също са амбицирани да последват примера му и участват на следващия шампионат и фестивал по тенис на маса за хора с деменция.

Тенисът на маса сред хора с когнитивни проблеми, особено в ранен стадий на заболяването, има доказан благотворен ефект върху здравето като намалява стреса и напрежението, подобрява координацията и движението.

Повече за кампанията и за подкрепата, от която Веско се нуждае, може да научите на https://platformata.bg/en/kauzi/2304:shampionat-tenis-na-masa-hora-s-dementsia/details/campaign.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram