Казанлъшките гимнастички станаха шампионки на България

Ds olil

С цели две титли се завърнаха от Велико Търново представителките на казанлъшката школа, водена от Мариана Ламбова и Милена Калайджиева

Първият отбор на казанлъшкия клуб по художествена гимнастика „Розова долина“ е шампион за девойки младша възраст (2-3 гимнастички) на Държавното първенство при ансамблите в категория „Б“. „Розова долина“ е победител и във възрастовата група при жените (2-3 гимнастички) от престижната надпревара.

В състезанието, провело се в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново, участие при по-младите състезателки взеха 29 клуба от страната. Първият отбор на „Розова долина“ при младшата възраст (Божидара Деребеева и Валентина Карацанова) заслужено се окичи със златните отличия на младшата, след като шампионките на Мариана Ламбова и Милена Калайджиева натрупаха актив от 19.800. Сребърен медал е за ансамбъла на „Амарант“, а бонзовото отличие отиде при втория отбор на „Розова долина“ (Симона Далиева и Селин Каларева) с 18.200.

Виктория Паскова и Магдалена Петкова, които пък се състезаваха при жените, заслужено се окичиха със златните отличия, изпреварвайки отборите на „Тракия“ и „Велбъжд“.

С бронзово отличие приключи участието на казанлъчанки при девойките старша възраст за 2-3 гимнастички на Държавното първенство. Шампионки тук станаха момичетата на „Нюанс – НСА“. Сребърният медал е за „Теа Спорт 2018“, а бронзовото отличие отиде при Александра Арсова, Николета Иванова и Катерина Христова. Първият отбор на „Розова долина“ е на 8-мо място. В него играха Елеонора Буковска, Никол Братованова и Стефани Маринова.

Изключителен завършек на сезона и уникално представяне на момичетата, коментира треньорката на шампионките Мариана Ламбова. Състезанията за лятото свършиха, но ни предстои още много работа в залата, въпреки ваканцията. Ще работим върху индивидуалното представяне на момичетата, допълни наставничката.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram