Казанлъчани си искат детската площадка, не паркинг!

Ds olil

Граждани протестират срещу започнато изграждане на паркинг на ул. „6-ти септември“, в изпълнение на проект за облагородяване на междублоково пространство, с който са кандидатствали пред Община Казанлък през 2021 г. Още когато са подавали документи за участие в проекта, са заявили като желание изграждане на детска площадка с обособен кът за отдих и твърдят, че са имали първоначалното съгласие това да се случи от страна на администрацията.

„С подписка и искане да има и детска площадка от нашата страна заявлението беше прието“, написаха до редакцията ни протестиращите. С началото на строителните действия обаче става ясно, че това им желание надали ще бъде взето под внимание. Хората настояват да се запознаят с проекта, за да разберат дали все пак някаква част от исканията им ще бъдат изпълнени, но по техни думи нито един общински служител не им обръща внимание.

Според живущите в засегнатите блокове, към момента, има достатъчно паркоместа за всички и не виждат причина, поради която да е наложително цялото им междублоково пространство да бъде бетонирано и превърнато в паркинг, за сметка на комфорта на децата и пенсионерите, които искат само няколко пейки и люлка с пързалка.

Потърсихме отговорните за изпълнението на проекта в Община Казанлък, за да дадат отговор на въпросите на жалващите се граждани – ще се радват ли все пак на детска площадка и кът за отдих.

„Вече многократно е обяснено на гражданката, че пространството, което сочи е сервитут на двата трафопоста на ЕВН и е недопустимо да се изгражда там детска площадка. Пейки ще бъдат поставени, според проекта, на определените за това места. Това е един от най- големите жилищни блокове и дори предвидените по проект паркоместа, няма да са достатъчни за живущите. Представители на блока многократно са запознавани с проекта на място и в Община Казанлък.“ – написа до редакцията представител на общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *