Казанлъчанин стана балкански шампион по колоездене на писта

Ds olil

Младата ни надежда в колоезденето Павел Димитров изкачи и балканския връх. В приключилото днес в Пловдив балканско първенство на писта (25 -27 октомври) колоездачът от града на розите завърши на първо място при юноши младша възраст в дисциплината Издръжливост по точки и това е трети медал за него от оспорваната надпревара. Павел взе сребро на 2000 метра, а вчера завоюва бронз в дисциплината Скрач.

В първенството участват 10 отбора от 10 държави, както и Българският национален отбор по колоездене, част от който е бившият състезател на „Лястовица-1905“. От скоро Павел Димитров е в състава на унгарския „Лотус“.

Сребърни медали от балканското първенство завоюваха и още две казанлъшки момчета – Кевин Хаджиeв от „Лястовица-1905“ ( отборен спринт, юноши старша възраст) и Мартин Папанов (Медисън, мъже). Кевин има и бронз от дисциплината Медисън за своята възрастова група.

В момента националният ни отбор се подготвя за участие в още една балканиада, която предстои в Турция. Непосредствено след награждаването тимът отпътува за южната ни съседка. Част от щаба е и Владимир Коев – Пиранята, който е легенда в казанлъшкото колоездене.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *