Казанлъчанин пише до кмета Стоянова: „Вече са във ваканция и са неудържими“

До кмета на Община Казанлък за съдействие се обръща Владо Стойков във връзка безопасността на движение по казанлъшките улици и многобройните случаи на нарушители, голяма част от които са деца и младежи, създаващи проблеми както за пешеходците, така и за шофиращите. В допитването ни до г-жа Галина Стоянова разбираме, че по жалбата вече се работи. „Направихме организация с полицията и Инспектората за дежурства и глобяване“, коментира кметът на Казанлък. Екипът ни също подкрепя необходимостта от повече патрулиращи полицаи в летните месеци, които да следят за безопасността на децата и за съблюдаване на реда и спокойствието на гражданите.

Публикуваме без редакторска намеса, написаното от Владо Стойков до екипа на presstv.bg в групата ни Новини Казанлък:

„До г-жа Галина Стоянова.

Г-жо кмет, ако не искате в скоро време, да си скубем косите и да оплакваме нечие дете, организирайте органите на реда, да си свършат работата, по отношение на движението по улиците в нашия град.

Вчера, малко след 22 часа се прибирах с колата и минах по централната улица, в посока запад-изток. Плашещо е.

Масово (засякох над 5-6 такива), хлапета с велосипеди, без отразителни жилетки, каски, фарове и задни светлини, се движат по пътното платно между колите. Дори се разминах с един сладур, който возеше втори, на кормилото на велосипеда. Вече са във ваканция и са неудържими.

Отделно, масово и хаотично (пак по главната) се карат всякакви ел. тротинетки и други двуколесни (дори и през деня), от хлапетии (и не само), за които съм сигурен, че нямат свидетелства за правоуправление, а за каски и отразителни жилетки, и дума не може да става.

Вземете някакви мерки, защото е само въпрос на време, да стане, не дай си Боже, някоя беля. После и да се вайкаме, и по затворите да лежим, и каквото и да правим, ще е късно.

Благодаря …“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram