Казанлъчанинът Даниел Костов е първенецът на 146 випуск на НВУ

Ds olil

Старшина Даниел Костов е възпитаник на Математическата гимназия в Казанлък, където учил профил математика и физика, но не изпитал желание да се занимавам с това. Казва, че бил на около 15 години, когато за първи път почувствал вътрешния порив да тръгне по пътя на баща си, пише в сайта на Националния военен университет/НВУ/.

Курсант-старшина Костов, който завършва обучението си в Националния военен университет „Васил Левски“ във факултет „Сигурност и отбрана“, специализация „Разузнаване“ и гражданска специалност „Национална и регионална сигурност“. Той е първенецът на 146 випуск „Цар Симеон Велики“ на НВУ

Младият офицер признава, че обучението в НВУ е съпътствано с лишения и жертви, но всичко си е струвало, за да бъде той най-добрата версия на себе си. „През тези пет години минах през всяка една командна длъжност – от командир на отделение до командир на рота дубльор и мисля че това ме направи победител в собствените ми очи в края на обучението. Винаги съм се старал да управлявам чрез личния си пример. И така разбрах, че да ръководиш хората е наистина отговорно и най-трудното е да се намери балансът в характерите на хората, за да бъде екипът стабилен и да върви напред. Зная, че съм правил грешки, но аз мога да се извинявам и съм го правил, защото не смятам, че има безгрешен човек“, споделя старшина Костов за електронното издание на университета.

Тази година той стана и носител на Академичната награда на Община Велико Търново „Трети март“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram