ИТН с джендър тест за останалите партии

Ds olil

ИТН предлагат забрана на рекламата, извършване на медицински дейности за смяна на пола на лица под 18 години. В Закона за социалните услуги предлагат санкции и отнемане на лиценза на доставчик на социална услуга, който не се съобразява със забраната. В НК се въвежда текст срещу издаването на медицинско предписание за промяна на биологичния пол на лице под 18 години. Санкцията е затвор до 3 години.

Това са част от промените, обяви пред медиите Станислав Балабанов. Сглобката си работи в комисии, подчерта той. ПП-ДБ имат сходно предложение, но разрешават смяна на пола при сериозни заплахи за живота и здравето на детето. ИТН са срещу възможността детето само да търси психологическа помощ. Според Балабанов има джендър пропаганда. Това ще е основен тест за всипки останали партии, изтъкна депутатът. Вторият тест за депутатите ще са промените в Закона за рефендумите, които облекчават условията за допитване. България трябва да има стабилно правителство, категоричен е Балабанов.

За думите на Асен Василев за бавенето на необходимите за второто плащане по ПВУ той му припомни, че е бил министър на Бойко Борисов и е управлявал с Борисов и Пеевски. ИТН му дали възможност да извърви пътя към ПВУ без Борисов и Пеевски като е имал възможност да подкрепи третия мандат.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *