Изпращаме магичния месец май с концерт на гарата

В 12:10 часа на гара Казанлък ще пристигне първият за деня атракционен влак, начело с парен локомотив. Той тръгва от гара Филипово в Пловдив, има спиране и престой и на гара Карлово. Влакът ще замине наобратно в 15:30 часа.

Тогава ще започне и концерт на групаjd X-R@Y. Участие ще вземат група „Уикеда“, както и различни състави при СУ „Екзарх Антим I“, а железопътната гара ще бъде декорирана с картината „Рози от Казанлък“ на художничката д-р Петя Илиева, автор на инициативата ART4Diplomacy, по която бяха украсени редица спирки и превозни средства на обществения транспорт в столицата.

Около 16:50 на казанлъшката гара ще пристигне специалният атракционен влак с вагоните от т.нар. „Корона експрес“ на Цар Борис III, наречен тематично „По пътя на роза Дамасцена“. След концерта на гарата жителите и гостите ще могат да присъстват и на коронацията на Царица Роза на пл. „Севтополис“ на централния градски площад, която ще започне от 20:30 ч.

Проектът „Концерти на гарата“ е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“. Официален партньор е Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. Партньори са и общините Казанлък и Карлово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram