Извънземно и красиво с 3D мапинг шоуто, което ни остави без дъх и тази година – Видео

Ds olil

Виждате тези кадри благодарение на кореспондента ни Рая Радева, която отразява събитието

С богата концертна програма и много активности на открито стартира четвъртото издание на фестивала OPEN BUZLUDZHA 2024. Стотици наши сънародници, от различни краища на страната, изпълниха поляната под Монумента, за да се насладят на четиридневната програма от събитието, което обещава да ни зарежда с адреналин до последния ден.

Едно от най-впечатляващите събития от програмата на фестивала е ефектното 3D мапинг шоу с фокус Паметника на Бузлуджа, едно неповторимо изживяване, което те грабва от първата секунда. Вижте кадри от тазгодишното шоу, което изпълняват MP-STUDIO – пионери в областта на светлинното изкуство в Европа. То е озаглавено „Сигнал“, а летящата чиния е прихванала мистериозен сигнал от бъдещето. В него са вплетени скрити послания, които връщат към миналото, но ни пренасят в едно различно, космическо време, отвъд познатите измерения.

И в трите фестивални нощи Монументът ще бъде озарен от този въздействащ светлинен спектакъл. 

Мапинг (VJ loops) в петък и събота от 21:00 до 3:00 часа
Мапинг шоу “Сигнал” в петък и събота от 21:00, 23:00, 01:00 и 03:00 часа 

Организатор на фестивала е фондация „Проект Бузлуджа“, основана през 2015 г. с цел опазването на монумент Бузлуджа. Генерираната печалба от фестивала се използва от фондация „Проект Бузлуджа“ за целите на опазване и популяризиране на монумент Бузлуджа. Средствата от тазгодишното издание на фестивала ще се използват за исторически проучвания и планиране на следващите стъпки по опазването на монумента.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram