Ива Янкулова: На изкуството не бива да се слагат оценки

Ds olil

Трудно може да се опише някой като Ива Янкулова с една дума, но ако трябва да го направим, бихме могли да я наречем „талант“, или дори „изкуство“. Модел, актриса, музикант, завършила Националната художествена академия, сякаш няма нещо, което да не ѝ се отдава с лекота.

Малко известен факт за Ива е, че е половин казанлъчанка, от страната на баща си.

Ива произлиза от артистично семейство. В интервюта пред различни медии споделя, че майка ѝ е рисувала прекрасно, баща ѝ е актьор, а чичо ѝ – добре познат музикант, част от група „Грамофон“. С такива корени, нищо чудно, че и тя самата е толкова всестранно развита.

Ива бе сред изпълнителите на тазгодишното издание на Kremona Fest. Изненада публиката не само с ангелския си глас, но и със стоицизма, който показа по време на изпълнението си. Метеорологичните условия в този ден се променяха рязко, в рамките на минути – слънце, дъжд и вятър се редуваха, а на моменти бяха в единодействие.

По време на изпълнението на Ива заваля дъжд, а от силния вятър сцената буквално започна да се разпада. Тя обаче не трепна нито за секунда, сякаш не обръщаше внимание на нищо друго освен на музиката си.

В специално интервю за PressTV, Ива описа емоцията, която е изпитала на сцената, докато зад нея Иван Юруков и братята Славови от група „Airbag“ се опитваха да овладеят положението, а част от публиката се разтича да търси навес. Сподели бъдещите си творчески планове и желанието си от София да се премести във Варна, където да преподава изобразително изкуство.

Чуйте интервюто с Ива Янкулова по-долу. А тук можете да видите част от изпълнението ѝ на Kremona Fest.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *