За деца в инвалидни колички е. Нека я пазим!

Ds olil

Благодарение на „куленските“ ученици, учители, техните родители и спомоществователи, дългоочакваната люлка, предназначена за деца в инвалидни колички е най-новата придобивка, която краси градския ни парк „Розариум“. Съоръжението бе монтирано в навечерието на Деня на детето и е разположено в началото на зелените площи, за да могат и децата с инвалидни колички да намерят място в зоните за игра до своите връстници.

Кампанията за събиране на средства и закупуване на специализирана люлка за деца в инвалидни колички бе инициирана от Обществения съвет към ОУ „Кулата“ под наслов „Да играем заедно“, част от проекта „Различните деца на България“. В продължение на година, с различни благотворителни дейности, които инициира Общественият съвет и училището, бяха събрани 8470 лева. Идеята подкрепи и Община Казанлък. Огромната заслуга за успеха обаче е на вдъхновителите – „куленските“ учители, техните ученици и всички останали доброволци.

Още в първите дни от поставянето на люлката обаче, малчугани в различни възрасти, пред погледа на своите родители, необезпокоявано лудеят върху самото съоръжение. А то е предназначено за онези наши, специални деца, които заслужават подкрепа. Подобен вандализъм е недопустим! Апелираме към родителите и охраната на парка да не насърчават подобно поведение, което би довело до повреда на съоръжението.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram