Застрашени са библиотеката и галерията в Шипка

Ds olil

След опустошителната буря, вилняла миналия четвъртък в Шипка, Рада Стойнова алармира във фейсбук, че под заплаха са книгите в библиотеката и галерията, заради пораженията по покрива след градушката. Стойнова се обърна с апел за помощ в социалната мрежа:

Всички покриви в Шипка са на решето. Един от тях, на Народно читалище „Светлина – 1861“- гр. Шипка, по-точно 600 кв. м., отдавна има нужда от грандиозен ремонт, който възлиза на най-малко 15-20 000 лв. Трябва да се сменят изгнили греди, да се сложи черна хартия, нови керемиди, които в момента са поломени от градушката. В читалището има галерия и библиотека, освен всички останали културни дейности, за които един малък екип се грижи. Покривът на Чирпанлиева къща Шипка / Chirpanliev house Shipka, музей, за който се грижи също читалището, също е пострадал.

Днес, благодарение на един добър човек Христо Армейков, успяхме да изпомпим 10 см вода от плочата на втория етаж на читалището (снимки в коментар). Но след няколко дни прогнозата е за нови дъждове.

И понеже, нито Министерство на културата, нито местната власт отпускат пари за каквато и да било поддръжка на сградния фонд на читалищата, сме принудени да молим за помощ вас обикновените хора.

Има спешна нужда от пари за закупуване на материали, греди, дъски, летвички, черна хартия и керемиди. Сметката е упомената в поста по-долу.

Всяка помощ е добре дошла.
Моля споделяйте, за да достигнем до повече хора.
БЛАГОДАРЯ!“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram