Започва изграждането на ново кръгово кръстовище в Казанлък – Видео

Ds olil

С откриване на строителна площадка стартира първият етап от изграждането на ново кръгово кръстовище – на Околовръстния път на Казанлък, надлеза над Старата река. Това съобщи пред журналисти зам.-кметът по инфраструктура, строителство и транспорт Даниела Коева. Пътното кръстовище се намира по продължението на бул. „Никола Петков“ до пресичането му със сегашния Републикански път, който се явява Околовръстен за град Казанлък.

Пътните връзки ще позволят на потока автомобили, който излиза от град Казанлък, да се включи по направлението София – Бургас, а излизащите от това направление да имат възможност да слязат от Републиканският път и да влязат в град Казанлък през съществуващата улична мрежа. В строителните дейности през първия етап ще бъдат вложени 3 733 000 лева, осигурени от държавния бюджет, посочи Коева. Ремонтите трябва да приключат през 2025 г.

Във втория етап на проекта ще се изградят съоръжения, които ще улесняват пътуващите от селата Овощник, Черганово и Розово за достъп до Околовръстния път на Казанлък.

Това е един от четирите големи инфраструктурни проекти, финансирани от държавата, които ще бъдат реализирани на територията на община Казанлък, припомни зам.-кметът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Започва изграждането на ново кръгово кръстовище в Казанлък – Видео

  1. От какъв зор там кръгово, а кръстовището Софарма-Кремона- стария Репуликански път- Индустриалана зона не е ли по-спешен.Може би не защото там минават работници.Кой го е еня за тях-те са само данъкоплатци и гласоподаватели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *