Д-р Ванеса Пиличева-Хаджиева от казанлъшката болница с награда от „Лекар на 2024 г.“ за Стара Загора и областта

 Отличието ѝ беше връчено на официална церемония на Районната колегия на Българския лекарски съюз, която се състоя в Стара Загора.

Годишните награди се присъждат по повод 19 октомври – Ден на българския лекар и 123 години от създаването на съсловната организация, а номинациите се разглеждат в 5 категории: лекар на годината; дългогодишна дейност в областта на медицината; иновации; утвърден специалист; млад лекар, посочва Радио Стара Загора.

Д-р Ванеса Пиличева – Хаджиева е носител на наградата за млад лекар „Ти си нашето бъдеще“. Д-р Хаджиева завършва медицина в Тракийския университет през 2020 година с отличен успех и веднага започва работа като лекар-ординатор в Отделението по нервни болести към МБАЛ „Христо Стамболски“, гр. Казанлък.  Тя е сред първите  лекари, доброволно включили се в денонощния график на сформираното тогава ковид отделение в болницата. От 2021 г. е специализант по неврология, а към момента ѝ предстои дипломиране по специалността „Здравен мениджмънт.  Наред с клиничната работа, д-р Хаджиева проявява интерес към научната дейност и вече е докторант в катедра „Анатомия, хистология и ембриология“ на Тракийския университет.

Голямата награда за „Лекар на годината 2024“ за Стара Загора и областта е офталмологът д-р Димитър Джелебов, който е част е от екипа на МФ на Тракийски университет – Стара Загора. 

За „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос за развитието на специалност“ е отличена д-р Рени Колева, специалист по детска ендокринология и болести на обмяната, част от ДКЦ 1 – Стара Загора, член на УС на Българското национално сдружение по детска ендокринология, на Българската педиатрична асоциация и на Българска асоциация Диабет. Национално признат координатор е в неонаталния скрининг. Лекар е на българския национален отбор по футбол за хора с диабет.

Приз за „Принос в развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники“ взеха екипите на Клиниката по ортопедия и травматология и Клиниката по съдова хирургия към УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“- Стара Загора. През юли  т.г. след шестчасова операция  медиците успяха да спасят отрязан със сабя крак на 34-годишен мъж от гр. Раднево. Особена заслуга за успешния изход имат също анестезиолозите и специалистите по спешна медицина.

Наградата в категорията „Утвърден специалист в областта си с изключителен принос и признание от колегите“ заслужи спешният медик д-р Христо Димитров от ЦСМП – Стара Загора. 

Източник: Радио Стара Загора 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *