Драгомир Стойнев, БСП: Не приемаме, че здравето е стока

Ds olil

„Пари в държавата има, само да не се крадат“, категоричен бе водачът на листата с кандидатите за депутати от БСП от 27-ми Старозагорски избирателен регион Драгомир Стойнев. В Казанлък той се срещна със социалисти от местната организация и бе придружаван от кандидатката за евродепутат за втори мандат Цветелина Пенкова, която е с преференция №103 в листата.

На срещата бяха представени част от членовете на кандидатската листа за 5—то Народно събрание, която е от 22-ма души.

Стойнев коментира демографските проблеми на държавата и нарече „много агресивна“ социалната политика на БСП, касаеща младите семейства. Социалистите искат еднократна помощ за раждането на второ дете в размер на 7 000 лева, а за трето – 11 000 лева, ако родителите се осигуряват. От партията им настояват още лекарствата да бъдат безплатни за всяко дете до 14-годишна възраст.

„Няма как да приемем, че здравето е стока. Бюджетът на НЗОК е 8 млрд. лева. Половината отиват в частните болници, другата половина за лекарства, където е мафия“, коментира Драгомир Стойнев и подчерта, че БСП продължава да настоява от Здравната каса да се финансират само държавните и общински болници.

Социалистите се явяват на изборите на 9 юни с бюлетина №24.

Цветелина Пенкова е единственият кандидат за евродепутат в листата на БСП, който има опит от работата си в Европарламента, само на нея е гласувано доверието за втори мандат. Тя се срещна с казанлъшките си симпатизанти и заяви, че ще продължава да отстоява интересите на България, ако отново заеме мястото си на банките на Европейския парламенент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram