Добрият пример: Седмокласници подпомогнаха лечението на 9-месечно бебе (ВИДЕО)

Ds olil

Правете добро! Не по задължение, или с очакване да получите нещо в замяна. Такъв е призивът на учениците от 7 „А“ от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Казанлък.

Малки герои с големи сърца, така можем да наречем седмокласниците, които вместо да купят букети за първия учебен ден на своята класна, подариха лъч надежда на 9-месечния Божидар, който страда от рядката болест на Крабе.

Идеята да се съберат средства за болно дете се ражда в края на миналата учебна година. Класният ръководител на 7 „А“ г-жа Надежда Накова споделя, че това е една нейна сбъдната мечта. Именно тя е предложила на своите ученици да не ѝ подаряват цветя по случай първия учебен ден, а с предвидените за букети средства да помогнат на някого в нужда. Децата, на свой ред, откликват веднага и приемат предложението присърце.

На въпроса как са избрали да помогнат точно на бебе Божидар, учениците споделят, че са били трогнати от историята му. Само на 9 месеца, нищо невидял от живота, диагностициран с тежко заболяване, за чието лечение е нужна непосилна за семейството му сума пари. Не само непосилна, а и нужна в кратък срок, тъй като лечение на болестта на Крабе се извършва до първата годинка.

Г-жа Накова разказва за момента, в който е съобщила на своите ученици, че събраните от тях средства са били успешно преведени. В очите на децата тя е видяла удовлетворение, удоволствие от това, че са подали ръка на някого в нужда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *