Диригентът Младен Станев на 50. Честит юбилей, маестро!

Искрени благопожелания за здраве, вдъхновение, лични и творчески успехи поднасят на маестро Станев казанлъшките хористи чрез Пресс ТВ

От гръцкото крайбрежие приема поздравления и пожелания за юбилея си диригентът на Смесен хор „Петко Стайнов“ при Народно читалище „Искра 1860“ в Казанлък Младен Станев, това съобщиха за Пресс ТВ хористите.

Преди 22 години професионалния път довежда роденият преди 50 години в столицата ни маестро в Казанлък. Препоръчват го създателката на хоровата школа в Града на розите Петя Павлович и дъщеря й проф. Теодора Павлович. По това време председател на читалището е Васил Самарски, който поема ангажимента да убеди диригента да поеме Хор „Петко Стайнов“. Младен Станев тогава работи в Държавната опера в Стара Загора, но приема да работи и с казанлъшкия хор, разказват певците.

Така е и до днес. Маестро Станев продължава да е диригент и хормайстор в Старозагорската опера и диригент на Смесен хор „Петко Стайнов“.

Само няколко месеца преди да навърши 50 години получи наградата „Най-добър диригент“ на Международния конкурс „Микеланджело“ във Флоренция, откъдето хорът се завърна с две първи награди – за скарална музика и най-добър смесен хор.

Хористите отбелязват, че само година, след като поема хора през 2002 г., маестро Станев и певците получават първа награда на международен конкурс в Анкара. Сред множеството престижни награди през времето са първа в Гърция през 2009 г., трета в чешката столица Прага през 2016 г., Гран при във фестивала „Българската душа в светите земи“ в Израел, при онлайн участие по време на ковид пандемията.

30 са днес хористите в Смесен хор „Петко Стайнов“, които се гордеят със своя диригент и десетките си постижения.

Искрени благопожелания за здраве, вдъхновение, лични и творчески успехи поднасят на маестро Станев всички те чрез Пресс ТВ.

Медийна група „Вис виталис“ се присъединява към пожеланията.

Наздраве, маестро!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *