Денислав Тодоров е новият директор на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Казанлък

Ds olil

Денислав Тодоров спечели конкурса за заемане на длъжността “директор” на ПХГ “Св. св. Кирил и Методий”, град Казанлък. Новият директор пое управлението на гимназията на 18 септември 2024 г. Той е завършил средното си образование в същата гимназия, а висшето – в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Бакалавър е по география и икономика и магистър по регионално развитие и управление. По време на работата си като учител по география и икономика в 73. СУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“, град София, получава 3 професионално-квалификационни степени от ДИУУ при СУ „Св. Климент Охридски“ и специализация по технологии на обучението по география и икономика. Съавтор е на учебник по география и икономика за 12. клас, профилирана подготовка, модул 6: “Географска и икономическа информация“.

След завръщането си в гр. Казанлък работи като заместник-директор по учебната дейност в СУ „Екзарх Антим I“, а преди конкурса за заемане на длъжността “директор” на Профилираната хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий, като старши учител по география и икономика в ППМГ „Гео Милев“, гр. Стара Загора.

През 2024 г. е избран за член на управителния съвет на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти – АПГР. Организацията се занимава със защита на интересите на географската общност в страната и развитието на географското образование. Активно работи в комисии за съставяне на НВО и ДЗИ по география и икономика.

Г-н Тодоров бе тържествено посрещнат от целия екип на гимназията, като на общото събрание той сподели, че се радва да види свои учители, които са работили в училището по време на неговото обучение като ученик. Също така отбеляза, че работата по започнатите преди неговото назначение дела ще продължи, както и че искрено се надява да стартират и нови предизвикателства, пред които колективът ще се изправи, работейки в спокойна работна атмосфера и екипна задружност. На финала на своето изказване г-н Тодоров пожела успешна и ползотворна учебна година на вички учители и на техните ученици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *