Делегат от мисията на OSMTH в ООН, Женева, идва в Казанлък за кръгла маса за превенция на насилието

Ds olil

Делегатът от мисията на OSMTH в ООН, Женева, българката Анна Попова, която ръководи и координира Международната инициатива „Жена за жените“, ще вземе участие в кръгла маса в Казанлък на тема „Превенция на насилието“. Форумът е насрочен за 25 юни в заседателната зала на хотел „Зорница“.

Инспектор Боряна Томова – заместник-национален координатор в Министерството на вътрешните работи (МВР) по въпросите на  домашното насилие, също ще участва в кръглата маса, чиито организатори са Командерия „Свети Пророк Илия“ от Ордена на Рицарите тамплиери на Йерусалим и Инър Уийл клуб „Роза Алба“, Казанлък. 

Инициативата се осъществява и със съдействието на петте общински администрации – Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево.

Представители на ОДМВР – Стара Загора, РПУ – Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък и Отдел „Закрила на детето“ ще присъстват на форума, в който се включват и НПО, работещи с хора, претърпели насилие.

На кръглата маса предстои да бъдат поставени теми като превенция на насилието във всичките му форми, защита на правата на човека, равенство между половете, изготвяне на стратегия за подпомагане на жертви на домашно насилие, сътрудничество с държавни институции и неправителствени организации.

Една от целите на кръглата маса е да бъдат направени предложения за адекватни промени в законодателството.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram