Дарителска кампания в помощ на Боян Чуканов започнаха негови колеги в „Арсенал – 2000“

Ds olil

Колеги на Боян Чуканов от отдел „Битово обслужване и озеленяване“ в „Арсенал – 2000“ АД започнаха дарителска кампания в подкрепа на неговото семейство, чиято къща сериозно пострада от бурята, разразила се на 13 юни в Шипка, Казанлък и други населени места в общината, съобщава zakazanlak.bg.

Вчера Пресс тв излъчи свой репортаж, в който разказа за тежката съдба и битови несгоди на семмейство Чуканови. Майката Радостина е пенсионерка по болест, едната сестра на Боян страда от онкологично заболяване, а другата му сестра има психично заболяване и е асоциална. Бащата е починал миналата година. Цялото семейство разчита на заплатата на Боян и на пенсията на майка му, като доходите им са съвсем недостатъчни за предприемане на някакви ремонтни дейности по пострадалата от бурята къща. Тя е и доста стара – строена е през 1883 година.

Боян обаче не е споделял никога с колегите си, че има проблеми и финансови затруднения, особено сега с наложителния ремонт на къщата. Скромен, тих, изпълняващ с отговорност служебните си задължения, посочва zakazanlak.bg.

Веднага, след като в отдел „Битово обслужване и озеленяване“ разбраха за реалната ситуация към момента, за която съобщи и кметът на град Шипка Василка Панайотова, колегите на Боян Чуканов започнаха дарителска кампания в негова и на семейството му подкрепа.

В отдела е поставена дарителска кутия за набиране на средства. Всеки, който иска да подаде ръка на свой ближен в нужда, може да отдели колкото прецени и колкото му е възможно и да дари за благородна кауза.

Стореното добро се връща многократно, а малкият жест от много хора може да стори чудеса!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram