Даниел Петров: В София всички викат за внимание, в малкия град изкуството се оценява

Ds olil

Даниел Петров, музикантът, който свири от душа и сърце на Kremona Fest, точно по залез слънце.

Тази година той бе не само изпълнител, а и един от организаторите на фестивала. Когато за първи чул от Петко Славов за Kremona Fest, взел идеята присърце и предложил да помогне.

С усмивка си спомня за момента, в който е видял китарите на „Кремона“ – месеци наред спестявал пари, за да може да си позволи да си купи. Когато най-накрая събрал достатъчно, дошъл в Казанлък, в шоурума на фабриката, избрал си китара и дълго време не се разделял с нея. Споделя, че за него е „една малка сбъдната мечта“ да бъде на сцената на Kremona Fest, с любимата му китара от фабрика „Кремона“.

Даниел се връща назад в детството си, когато всъщност се е зародила обичта му към музиката – лъжичка по лъжичка, докато се превърне в голяма любов, а в един момент – продължение на ръцете му.

Разказва още, че предпочита да свири в по-малки градове, защото му допада тишината. Според него в София всички викат за внимание, докато в малкия град хората оценяват изкуството и хубавите събития.

Вижте цялото интервю с Даниел Петров малко по-долу, а тук можете да се насладите на част от изпълнението му по време на феста.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *