Голямо рисуване и лендарт за малки художници готви Галерията на 1 юни

На 1 юни Къща музей „Дечко Узунов“ кани всички малки любители на изкуството на „Голямото рисуване“. Инициативата е на Художествена галерия – Казанлък и е наречена „Детето в изкуството“
Началният час е 11:00.

„Ние ще Ви очакваме с всички необходими творчески материали, вие доносете най-широките си усмивки и вдъхновение“, призовава екипът на Галерията.
Оттам уточняват, че ателието е подходящо за деца от всички възрасти, които вече могат да държат умело четка в ръка.

Друга активност предлага още културната институция също на 1 юни, но от 13:00 часа в Къща музей „Ненко Балкански“ – „Ненко Балкански и децата“. Малките художници ще имат възможността да сътворят лендарт.

С помощта на изкуството, вдъхновено от природата, ще се опитаме да претворим образа на проф. Ненко Балкански, използвайки всевъзможни природни материали в арт работилницата ни на открито. Създадените произведения ще бъдат в унисон и хармония с околната среда, засилвайки връзката между детето и природата. Ще използваме почва, камъчета, пясък и различни органични материали – цветя, клони, листа, трева… Обещаваме да се поизцапаме и да бъде много, много весело.„, посочват от Художествена галерия – Казанлък, чиито филиали са двете къщи на именитите казанлъшки художници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram