В стабилно състояние са бащата и детето, пострадали при тежката катастрофа в събота

Ds olil

42-годишният мъж, причинил тежката катастрофа в събота край старозагорското село Хрищени, е с черепно-мозъчна травма и множество външни рани по главата, които са хирургично обработени.  9-годишният му син е с две фрактури на прешлените в областта на кръста и травматично увреждане на белия дроб. И двамата остават в стабилно състояние. Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на УМБАЛ „Киркович“ – Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. Двамата бяха настанени в лечебното заведение след инцидента, при който загина 7-годишно момиче.

Водачът на автомобила е бил с 1, 42 промила алкохол. Това съобщи окръжния прокурор Дичо Атанасов.  В момента състоянието на бащата не позволява разследване с него. Скоростта към момента не е установена, тя ще стане ясна след експертиза. Законът предвижда наказание от 3 до 15 години при доказване на непредпазливост от страна на водача, а при умисъл от 5 до 20 години затвор. 

Окръжният прокурор на Стара Загора уточни още, че автомобилът е собственост на водача. Превозното средство е с немска регистрация. По думите на Дичо Атанасов случаите на пияни и дрогирани шофьори се увеличават. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram