„В помощ на Шипка“: Шипченският манастир подслони сем. Чуканови. Започна ремонтът на покрива им (видео)

Ds olil

От днес в продължение на две седмици най-бедното семейство в Шипка, чиято 140-годишна къща пострада от градушката на 13 юни, получи безплатен подслон в Шипченския манастир. До 5 август трябва да бъде готов новият покрив, днес стартира ремонтът му. Дотогава семейството ще остане в светата обител, където ще бъде изхранвано три пъти на ден напълно безвъзмездно.

Семейство Чуканови е четиричленно, но само 44-годишният Боян работи. 66-годишната му майка Радостина е пенсионерка по болест, 45-годишната му сестра Златина е онкоболна, а по-малката му сестра Веляна на 35 години страда от шизофрения.

Живеят в абсолютна мизерия, а след стихията през юни покривът им тече и след всеки дъжд покъщнината е наводнена.

В кампанията на Медийна група „Вис виталис“ Марияна Лапчева се отзова на апела и дари мебели за семейството, които да заменят старите.

От хипермаркет „Мастерхаус“ бяха осигурени керемиди за покрива, а от „Зара естейт“ вече изпратиха работници, които да го поправят и поеха надниците им. „Улук“ ЕООД с управител Милен Генчев дари 35 м улуци, тръби и казанчета, СК „Билдинг“ дари дървения материал.

МГ „Вис виталис“ благодари на всички отзовали се и специално на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и целия екип на Шипченския манастир за съдействието по настаняването на сем. Чуканови и издръжката му по време на ремонта.

Кметът на Шипка Веска Панайотова организира и координира всички дейности по настаняването на семейството, доставката на материалите и ремонта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram