„В помощ на Шипка“: И „Кади“ ЕООД вече участва в кампанията

Ds olil

Нови врати ще изработи и постави в дома на шипченското семейство Чуканови екипът на „Кади“ ЕООД. Това потвърди за Пресс ТВ управителят на фирмата Димитър Бакърджиев.

„Кади“ ЕООД стават част от кампанията на Медийна група „Вис виталис“ – „В помощ на Шипка“, в която журналисти, фирми и хора с щедри сърца помагат на градчето да се възстанови след връхлетялото го бедствие на 13 юни. Тогава всички 800 къщи пострадаха, бяха изпочупени керемидите на покривите, прозорци и фасади бяха очукани от едрата градушка. Беше напълно погубена реколтата, от пороя бяха наводнени къщи и дворове.

Пресс ТВ вече разказа за незавидната съдба на сем. Чуканови – пенсионираната по болест Радостина и трите ѝ деца. Двете ѝ дъщери са болни и не са способни да се грижат за себе си. Едната страда от онкологично заболяване, а другата от шизофрения. Синът ѝ Боян е единственият работещ в семейството, четиримата се издържат от неговата заплата и пенсията на майката. Живеят в къща, градена през 1883 г., чийто покрив и прозорци са изпочупени от градушката и пороя вечерта на 13 юни.

В момента Златина е на химиотерапия до петък, а другите членове на семейството от днес са приютени в Шипченския манастир, където ще останат, докато бъде ремонтиран покривът на къщата, стартирал днес.

В кампанията „В помощ на Шипка“ на Медийна група „Вис виталис“ от фирми и частни дарители бяха осигурени керемиди, улуци, греди, летви, кухненско обзавеждане, спални и други мебели, тръби и други необходими материали за ремонта на къщата, за да могат Радостина, Веляна, Златина и Боян да живеят нормално.

Семейството има нужда и от домакински уреди. Всеки, пожелал да помогне, може да се свържи по телефона с кмета Веска Панайотова на номер 0886799894.

Телефоните на МГ „Вис виталис“ също са отворени за всеки бъдещ дарител.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram