„В помощ на Шипка“: До седмица сем. Чуканови ще са подсигурени с нов покрив

Ds olil

Продължава смяната на покрива на сем. Чуканови в Шипка, до седмица с напълно нов ще бъде подсигурена къщата им, пострадала от пороя с градушката на 13 юни.

В кампанията на Медийна група „Вис виталис“ – „В помощ на Шипка“, десетки фирми и частни лица се отзоваха на апела да дарят в подкрепа на най-бедното семейство в бедстващата Шипка. Четиримата живеят в къща, строена преди 140 години, нямат баня, а битовите им условия са крайно примитивни. Преживяват с пенсията по болест на майката – 66-годишната Радостина и заплатата на сина ѝ – 44-годишният Боян, работник в „Арсенал“. Двете сестри 45-годишната Златина и 35-годишната Веляна не са способни да работят и сами да се грижат за себе си. Златина е онкоболна, в момента е на химиотерапия. Веляна е шизофреничка и е асоциална, никога не е ходила нито на детска градина, нито на училище. Семейството живее месечно с около 1 500 лева. Напълно не е по силите му да се справи с щетите от невижданото бедствие, повредило покривите, фасадите и прозорците на всички 800 къщи в градчето, погубило напълно реколтата и повредило стотици автомобили.

За пълната подмяна на покрива се погрижиха напълно безвъзмездно Петър Курдов – управител на СК „Билдинг“, който дари дървения материал, „Зара естейт“, осигурила работната ръка, „Мастерхаус“, доставил керемидите.

Шипченският манастир даде подслон на семейството, докато трае ремонта. Предстои да се реновира интериора, вече са осигурени нови мебели и бяла техника, също дарения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram