„В помощ на Шипка“: ГЕРБ-Казанлък осигури новата ел инсталация на сем. Чуканови

Ds olil

С 2 000 лева дарение от ГЕРБ-Казанлък беше подновена напълно ел инсталацията на 141-годишната къща на най-бедното семейство на Шипка, пострадало тежко от бедствието на 13 юни. Тогава градушка с големината на кокоше яйце и силен порой потрошиха покривите на всичките 800 къщи в градчето, пострадаха дограми, фасади, автомобили, реколтата бе напълно унищожена.

Дарението от ГЕРБ се осъществява в рамките на кампанията „В помощ на Шипка“, която Медийна група „Вис виталис“ – Казанлък стартира веднага след опустошителното наводнение. Кампанията продължава успешно, а до броени дни семейството ще се настани в напълно обновения си дом..

Десетки фирми и частни лица се отзоваха на апела на пресгрупата да дарят в подкрепа на несретниците сем.Чуканови. Четиримата живеят в къща, строена през 1883 г. и при крайно примитивни битови им условия. Преживяват с пенсията по болест на майката – 66-годишната Радостина, и заплатата на сина ѝ – 44-годишният Боян, работник в „Арсенал“. Двете сестри 45-годишната Златина и 35-годишната Веляна не са способни да работят и сами да се грижат за себе си. Златина е онкоболна, в момента е на химиотерапия. Веляна е шизофреничка и е асоциална, никога не е ходила нито на детска градина, нито на училище. Семейството живее месечно с около 1 500 лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram