Възрастен казанлъчанин е на улицата в безпомощно състояние, твърдят, че е измамен с имот

Ds olil

Жилищен блок и квартал е свидетел на поредно човешко падение – възрастен бездомник, който скоро ще се озове на улицата. При това, психично болен, без да осъзнава какво върши. Тази история разказа в социалната мрежа Петко Събчев. Знаят я и неговите съкварталци. Мъжът живее в стара кооперация на центъра на Казанлък, ул. „Христо Ботев“ 39. Служител на агенция за недвижими имоти в Казанлък се възползвал от неговото здравословно и психично състояние и обявил апартамента му за продан, като го оставя на улицата в безпомощно състояние. Община Казанлък се самосезира и подава жалба до отговорната за това институция. В продажбата е замесен и човек с неограничена власт, се твърди в сигнала.

Дядото е от кротките, шизофреник, но не вреди на никому, разказаха ни от социалната служба. Издържа се от инвалидна пенсия, но наистина има риск да загуби дома си, а по случая тече разследване. Ако остане на улицата, ще направим възможното да бъде настанен в институция, заявиха от „Социално подпомагане“. Останалото е работа на прокуратурата.

Пълният текст на поста гласи:

Този човек е психично болен от дете. Освидетелстван е. С решение на ОС Стара Загора е сложен под запрещение.Не осъзнава това което прави и върши. Живее на ул. „Хр.Ботев“ 39 в центъра на гр.Казанлък. „БЕШЕ“ собственик на апартамент в този блок находящ се на посочения адрес от мен по горе. В него е минал целия му живот. Сега той е на 65 г. Служител на една агенция за недвижими имоти в Казанлък се възползва от неговото здравословно и психично състояние и продава имота/апартамента/му като го оставя на улицата в безпомощно състояние и го обрича на смърт. Община Казанлък се самосезира и подава жалба до отговорната за това институция. Тази институция обаче нехае умишлено,защото вероятно е в близки отношения с извършите-лите на престъплението. В продажбата е замесен и човек с неограничена власт. На този човек освен, че му е продаден апартамента са му взети парите и от самата продажба. Той от поредния собственик на имот се превръща в поредния бездомник, който ще умре по-лошо и от куче. Моля ако някой може да помогне този случай да достигне до медиите в нашата държава да го направи. Този случай заслужава да достигне дори и до Главният прокурор на Р. България. Моля ви да помогнем на този безпомощен човек!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram