Във „Време е за поезия“ се срещаме със стиховете на Румяна Попова – Бакърджиева

Ds olil

Общинска библиотека „Искра“ в Казанлък кани на среща с поетесата Румяна Попова – Бакърджиева, която ще гостува утре в Отдел „Изкуства“ от 17:30 часа. 
Първите поетични опити на Румяна Попова – Бакърджиева са в училищна възраст, когато участва в литературни конкурси и представя свои стихове пред публика. Изнася авторски рецитали в няколко столични радиа.
Пише и текстове за песни. По покана на Посолството на Република Индонезия се включва  в авторски екип за аудио албум по автентична индонезийска музика. Поводът е петдесет години от независимостта на страната.
През 2009 г. нейни творби са одобрени за първия брой на „Алманах Нова българска литература. Поезия“ – проект на Фондация „Буквите“. През следващите девет години авторката е постоянен участник в Алманаха.
През 2016 г. издателство „Омофор“ публикува две произведения на поетесата в сборника с християнска поезия „Небе за земята“ под редакцията на проф. Калин Михайлов.
През 2017 г. Румяна Попова-Бакърджиева участва  със свои стихове в два проекта на „Български издател“ –  „На изповед пред Дякона“  и „Всичко за майка ми“.
През декември същата година получава номинация в международния конкурс „Лирични гласове“ за стихотворенията си „Не ми се спи, така не ми се спи“ и „По пътеката“.
Първата ѝ самостоятелна стихосбирка „Коричка вяра“ участва успешно в платформата „Мечта за книга“ на „Български издател“ и излиза от печат през  февруари 2018 година.

Поетесата е културолог по образование. За себе си казва, че пише християнска поезия и още: „По призвание майка, съпруга и поетеса. По професия – сътрудник в семейната ни фирма за обзавеждане. Поезията е моята вътрешна радост. Тя ме изразява най-пълно и дълбоко ме вълнува! Започнах да пиша още от съвсем малка. Първата си творба посветих на една кукла, която пристигна като подарък за 5-тия ми рожден ден чак от Сибир. Следващите ми поетични опити бяха подтикнати от училищни конкурси и празници. После естествено дойде времето за любовни трепети, приятелства, предателства, духовни извисявания и страдания – вечните поетични теми“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *