Ваньо Стоилов издаде третата си книга „Ноти от мелодията на живота“

Ds olil

Излезе от печат третата книга на старозагорския писател и журналист Ваньо Стоилов – „Ноти от мелодията на живота“. Тя съдържа основно интервюта и очерци с известни музиканти, творци, артисти и спортисти, разкри авторът ѝ.

„Написана е в стила на предаването на БНР на програма „Хоризонт“ – „Спорт и музика“. Там звучи музика, после следва репортаж от спортно събитие, най-вече футболно, след това пак музика… В книгата вървят интервюта или разкази за музиканти, следват спортисти, и пак музиканти – все хора, с които ме срещна моят вече 45-годишен журналистически път. И все хора, които не трябва да бъдат забраваени. Историите в тази книга са общо за 41 човека, в основата са моите интервюта с големия музикант Иво Папазов-Ибряма. За него няма книга, не зная дали моите десетина интервюта през годините с него могат да я заменят, но все пак… Ще спомена още някои от героите си: певците Емил Димитров, Маргарита Димитрова, Веселина Кацарова и Ана Томова-Синтова, поетесата Елисавета Багряна, звездите на футболния „Берое“ Петко Петков, Евгени Янчовски, Иван Вутов и Георги Белчев, лекоатлетите Михаил Желев и Тотка Петрова, и още – треньорите Петър Хубчев, Ферарио Спасов и Петър Рахманлиев, борците Станчо Колев и Никола Динев…“, разказва Ваньо Стоилов.

Книгата е издадена с помощта на „Арсенал“ в Казанлък, община Стара Загора и фирма „AES Гълъбово“.

Ваньо Стоилов е автор и на още две книги – „Сплав човешка“ (2023) и „Милиони стъпала към Бога“ (2020). И двете му първи книги са наградени със „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти. Журналистът от дълги години е кореспондент на „24 часа“ в Стара Загора, работил е за редица национални издания, продължава да е и активен общественик.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *