Важни въпроси за развитието на Казанлък бяха изяснени на срещата на Галина Стоянова с министъра на регионалното развитие и благоустройство

Днес кметът на Казанлък Галина Стоянова проведе среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Основен момент от срещата е поетият ангажимент от министър Коритарова да провери защо АПИ не отговаря на писмото на кмета на Казанлък от декември 2023г. за поддръжката на държавните пътища в Община Казанлък и предприемането на навременни и адекватни мерки и дейности за ремонт.

Министърът заяви готовност да съдейства изготвения Подробен устройствен план за обходен път на Казанлък след тунела под Шипка, да се процедира в кратки срокове, както и да провери възможностите за финансиране на подадени проекти на Община Казанлък за канализация на квартал “Цанко Минков” и подмяна на водопроводи в с. Енина.

Новият министър г- жа Коритарова вече е намерила решение чрез Дирекция за национален строителен контрол и за изпълнението на проекти за физкултурни салони в училищата, предвид противоречията между Закон за устройство и Закон за обществените поръчки, като са одобрени 4 нови салона за Община Казанлък. Ползотворната работна среща даде яснота и насоки относно важни въпроси касаещи развитието на Община Казанлък.

Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *