Благотворителен футболен турнир в памет на 10-годишния Момчил от Казанлък

За поредна благотворителна проява научаваме от нашата съгражданка Йоана Фильова, която продължава да помага на нуждаещите се и се ангажира с обществено полезни каузи. Само преди дни с активно нейно участие билборд с лика на Иван Седмаков, детето от Бузовград, загубило живота си при тежка пътна злополука по вина на пиян и дрогиран водач, се появи на централен булевард в град Казанлък, за да напомня на водачите на МПС за неговата съдба и да служи като предупреждение към тях – да пазят децата на пътя.

Изминаха близо 6 месеца и от загубата на 10-годишния Момчил, който издъхна в училищен двор, а ДЮШ на ФК „Розова долина“ загуби едно прекрасно дете. „По случай рождения ден на Момо, който е 16 декември, заедно с родителите му ще организираме благотворителен футболен турнир в негова памет на 14 и 15 декември в град Казанлък. Средствата ще отидат при деца или дете за посещение на мач на „Реал Мадрид“ с един родител. Това беше неговата мечта – да ги види на живо“, разказва за инициативата Йоана Фильова. Този турнир ще стане ежегоден, като всяка година едно дете ще има шанса да изживява мечтата на Момо отново и отново. „Това ще е най-тежката ми кампания досега, защото душата ме боли. Очаквам всеки от вас да се включи в това събитие и да го разпространи“, допълва Фильова.

Детайлите около състезанието се уточняват. Отборите ще бъдат съставени от деца, 10-11 годишни. „Разбира се, че ако има и други желаещи са добре дошли! Желаещите да участват да ми пишат или да се свържат с мен на 0898429135. Турнирът е национален!“, посочва Йоана Фильова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram