Безсънна нощ: Наводни се къщата на сем. Чуканови след дъжда в Шипка

Безсънна нощ изкара най-бедното семейство в Шипка заради дъжда, проникнал в къщата заради изпочупените керемиди на покрива, пострадал при бедствието на 13 юни.

Това е поредната нощ, в която семейството е принудено да будува и аварийно да покрива покъщнината с найлони. Въпреки мерките с подръчни средства стаите са наводнени.

Пресс ТВ вече разказа за незавидната съдба на сем. Чуканови – пенсионираната по болест Радостина и трите ѝ деца. Двете ѝ дъщери са болни и не са способни да се грижат за себе си. Синът ѝ Боян е единственият работещ в семейството, четиримата се издържат от неговата заплата и пенсията на майката. Живеят в къща, градена през 1883 г., чийто покрив и прозорци са изпочупени от градушката и пороя вечерта на 13 юни.

В кампанията „В помощ на Шипка“ на Медийна група „Вис виталис“ бяха осигурени керемиди, улуци, кухненско обзавеждане, тръби и други необходими вещи за ремонта на къщата, за да могат Радостина, Веляна, Златина и Боян да живеят нормално.

Семейството има нужда и от домакински уреди – бяла техника и легла. Всеки, пожелал да помогне, може да се свържи по телефона с кмета Веска Панайотова на номер 0886799894.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram