АНПТ „Искра“ попълва своите състави с началото на есента, задава се ново турне – Видео

Ds olil

Започва набирането на нови танцьори и певици към съставите на Ансамбъла за народни песни и танци „Искра” с главен художествен ръководител Цветан Цочев. Хореографите Цветан Цочев и Таня Георгиева очакват любителите на българския фолклор и традиции в следните свои школи и състави: Школа по народни танци; Детски танцов състав; Средношколски танцов състав; Представителен танцов състав; Народен хор. Ансамбълът е носител на званието „Представителен на CIOFF- България“, член е и на международната федерация IGF, а неговите танцови състави ежегодно осъществяват концертни турнета, лагер-школи и участват във фолклорни фестивали в България и чужбина.

Наскоро ансамбъл „Искра“ се завърна с награди и призове от Международния фолклорен фестивал ,,Надиграване с морето“ в Бургас,, организиран от федерацията IGF. Главният художествен ръководител на ансамбъла Цветан Цочев бе награден с диплом и плакет на фестивала.

Най-голямото отличие за годината бе участие в Арт Фестивал-All Talents -Frankfurt, Germany, откъдето възпитаниците на Цветан Цочев се завърнаха с Гран При и редица призови награди: I-во място, купа, златен медал и сертификат за ансамблово изпълнение. Народният хор получи 1-во място, купа, златен медал и сертификат в категория вокално изпълнение.

Поредното гостуване в чужбина е след месец. От 7 до 12 ноември съставът за автентичен фолклор ще пътува до Виена и Братислава за още изяви на международната сцена.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *