Щавят казанлъчани заради парадокс с пътни знаци в центъра

Глоби и фишове получават водачи на автомобили, които преминават през ул. „Ст. Орешков“ в Казанлък. Затова сигнализира до presstv.bg Тони Николаев, на когото му бе съставен фиш, затова че е извършвал служебни задължения в Детска градина „Теменуга“. Според него поставянето на знаците не е с цел да бъдат улеснени водачите на автомобили, а напротив – използват се с цел шофьорите да бъдат глобявани. Пред входа на детската градина имаше полицейски автомобил, който санкционираше нарушителите. След пристигането на нашият екип случайно или не, полицейският патрул си замина.

Тони сподели, че по ул. „Пейо Яворово“, която е еднопосочна и движението се осъществява в посока изток – запад, вероятноста да забележеш знака забраняваш влизането на превозни средства в двете посоки е почти невъзможен, тъй като няма видимост към табелата.

Въпросите свързани с поставянето на знаци по тази улица дълга не повече от 150 метра не са никак малко.
Каква е причината на северния изход да бъде поставен знак задължаващ водачите да завият наляво, при наличието на друг знак забраняващ влизането на превозни средства в двете посоки?

Поставят ли се знаци на „килограм“ в Казанлък и използват ли се, за да бъдат вкарани казанлъчани в капана на глобите дори когато си противоречат?

Случайно ли беше полицейският автомобил там във време, в което казанлъчани прибират децата си от детска градина?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram