„Шори Доджо“ с куп медали и титли от европейското в Словения

На провелото се преди броени дни Европейско първенство по Шотокан карате до в град Ново Место, Словения, националният отбор на България се представи отлично, като се класира на първо място в крайното класиране по призови места, а в залата многократно звуча българският химн. Казанлъшкият СК „Шори Доджо“ участва с 8 състезатели в различни възрастови групи, които се представиха достойно и се пребориха за 17 призови места.

Треньорът на клуба Илиян Дянков се класира на 2-ро място при мъжете, с което стана вицеевропейски шампион в дисциплината „Асай рю ката“, а в дисциплината „ката“ е на 4-то място. Той участва и в дисциплината „отборно ката-мъже“, заедно с други двама български състезателя – Ресми Бобев и Реми Бобев, като отборът зае призовото 3-то място.

Страхотно се представиха и състезателите на клуба Николай Христов, който спечели златните медали в дисциплината „ката“ и в дисциплината „джиу ипон кумите“ и сребърен медал в дисциплината „кумите“. Неговият син Георги Христов заслужено при децата се завърна с четири медала – сребърен в дисциплината „ката, бронзов в дисциплината „кумите“, и два сребърни медала на отборно ката момчета и отборно ката микс. Отборът при момчетата беше в състав Георги Христов, Самуил Гигов и Димитър Христов.

Самуил Гигов и Димитър Христов също се пребориха за места на почетната стълбичка в индивидуалните надпревари, където Гигов се класира на трето място и в двете дисциплини – „ката“ и „кумите“, а Димитър Христов е трети в дисциплината „ката“, втори в дисциплината „джу ипон кумите“ и трети на „санбон шобу“. Друг състезател на клуба – Ивелин Иванов спечели две отличия – второ място в дисциплината „ката“ и трето място в дисциплината „кумите“ при момчетата от неговата възраст.

Клубът бе представен и от две момичета – Любомира Христова, която остана на малко от бронзовия медал и се класира четвърта в дисциплината „ката“ и Габриела Джамбазова, която както вече съобщихме, е европейски шампион в дисциплината “ката“ при момичетата за нейните години. Габи участва и в дисциплината „ката отборно микс“, заедно със Самуил Гигов и Георги Христов, а отборът ни зае заслужено призовото второ място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram