Чуйте предложението за химн на град Мъглиж

На 24 март от 10:00 часа в заседателната зала на Общинската администрация в Мъглиж ще се проведе Обществено обсъждане на предложението за химн на града. Автор на текста е казанлъшкият поет Румен Денев, а композитор е Юлиян Слабаков.

Изпълнението е на Хора на Старозагорската опера. Чуйте предложението тук: https://maglizh.bg

По повод честването на 45 години от създаването на Община Мъглиж в съвременния й териториален облик, през месец май на 2022 г. Общинският съвет възложи на Кмета на Община Мъглиж да проведе публичен конкурс за създаване на химн на гр. Мъглиж. С подбора, оценката и класирането на представените поетични творби и музиката към подбрания текст се зае специална комисия, определена от Общински съвет Мъглиж с участието на доказани експерти начело с Мария Костова (Председател на Постоянната Комисия по образование, култура, развитие на библиотечно-информационното обслужване на гражданите, вероизповедания, здравеопазване, социални дейности, спорт, туризъм и младежки дейности към Общински съвет Мъглиж). В комисията бяха включени: Акад. Кирил Тодоров – композитор, Атанас Дончев- художник и музикант, Красимир Къшев –директор на НУМСИ „Христина Морфова” Стара Загора, Проф. Съргойчев – учен физик, автор на песни за Мъглиж и Димитър Никленов- писател, гл. редактор на в.” Мъглижки нюанси”.

Комисията се спря на предложението за химн, на тандема Румен Денев (текст) – Юлиян Слабаков (музика), като то ще бъде подложено на обществено обсъждане. При позитивни отзиви, на редовната сесия през март Общинският съвет Мъглиж ще утвърди химна на гр. Мъглиж и за първи път той ще бъде изпълнен пред обществеността на 9 април – Цветница, когато подбалканското градче празнува.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram