Читател: Дайте имената на общинарите, командващи „паяка“!

В писмо до редакцията ни от казанлъчанин с инициали Х.Х. се настоява да станат известни служителите на община Казанлък, ангажирани да констатират неправилно паркиралите автомобил и да одобряват репатриранто им с паяк. Читателят е възмутен и от поставянето на знаци за наличието на „паяк“, които предопределят извършването на „вакханалия“ върху собствениците на МПС-та.

Ето и цялото писмо:

Уважаеми журналисти от Пресств,
Според чл.171, ал.5 от ЗДвП Общината трябва да е определила лица по чл.168 от същия закон, които да удостоверяват, че дадено ППС е спряло в нарушение на закона и да присъстват на репатрирането му с „паяк“. Обаче на същите лица им е вменено да познават Закона, а видно от поставените в Казанлък знаци явно обучението е било напълно неуспешно. 

Бихте ли запознали обществеността и мен с имената на лицата по чл.168, които и до сега задължително са били призвани да познават ЗДвП и Правилника към него.

За съжаление е видна груба гавра при монтирането на пътни знаци и последвала вакханалия над собствениците на превозни средства. Предварително сърдечно благодаря за списъка.

Надявам се и прокуратурата да се заинтригува, кой и как е обучил лицата. Какви са техните познания и защо има толкова много противоречащи на Наредби, Правилници и Закони знаци в града ни“.

Пресс ТВ ще изиска официално информация от община Казанлък за нейните служители, назначени да съпровождат „паяка“, по реда на Закона за достъп до информация. Както и нормативните документи, регламентиращи дейността на репатриращия амтомобил.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram