„ЦАРИЦА ИДЕ – ВСЕКИ ДА Я ВИДИ“ /Видео от птичи поглед/

За първи път в новата история от Празник на Розата през 2020-та година не се състоя Празничното шествие, което се провежда на централните градски булеварди. По традиция в него се включват хиляди участници, предвождани от новата Царица Роза.

Ала въпреки пандемията шествие имаше. През 2020 Царица Роза, нейните подгласнички и герои на Чудомир обикаляха улиците и кварталите на града и така достигнаха до хилядите жители в града на розите.

Преминаването на царската свита се превърна в атракция за казанлъчани, които използваха случая да се снимат с Царица Роза. Шествието бе предвождано от облечен по чудомировски глашатай, който с удари на барабан, обявяваше преминаването царствената свита. Нетрадиционното шествие приключи на централния площад „Севтополис“, където стотици казанлъчани посрещнаха с аплодисменти Царица Роза 2020.

През 2021-ва година, Фестивалът на розата в Казанлък ще се проведе на 4, 5 и 6 юни. Да се надяваме, че нищо няма да спре традиционното провеждане на очакваните събития, събиращи туристи от цял свят в града на розите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram