Футболен турнир „Заедно за Роси“ организират в събота

На 20 юни (събота) на Спортен комплекс „Шампион“ ще бъде организиран благотворителен турнир под мотото „Заедно за Роси“. В него ще участват три отбора на деца, родени 2011-2012 година, на ФК „Розова долина“, ФК „Казанлък“ и ФК „Олимпия“ Стара Загора. Състезанието ще протече във Формат Футбол 5, като отборите ще изиграят срещите си един срещу друг. Всяко полувреме ще от по 15 минути, а началото на турнира ще бъде дадено в 10:00 часа. Награждаването е предвидено за 12:30 часа.

За участиците организаторите на проявата са осигурили награди.

Събраните средства от дарения по време на мачовете са предназначени за лечението на 21-годишната Росица Димитрова от с. Долно Сахране, която страда от S образна сколиоза, изкривяване на гръбначния стълб, и се подготвя за операция в чужбина. За нея са необходими още близо 70 хиляди лева, съобщиха от семейството на момичето.

Координатор на благотворителните изяви за Роси е футболният треньор Мариян Василев. Съвсем скоро ще бъде възобновена и кампанията за разпродажбата на спортни екипи, в която участват български клубове и известни наши футболисти.

С историята на Роси може да се запознаете тук: https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-rosi-1012?fbclid=IwAR2zIqNo-vzWhXx3S6q_lw0lD9Ij4O4hRQLOyhZy9_A6O9eMGBf-XUf-BbQ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram