Тръгна си Мая Стоянова

Тръгна си Мая Стоянова

На 66 години тази нощ след тежко боледуване си отиде от нас Мая Стоянова. С нейното оттегляне културният живот в Казанлък губи един от своите ярки представители, чийто труд на духовното поприще радваше дълги години театралната публика.

През последните 13 години Мая беше отдадена напълно на работата си като художествен ръководител на Младежката театрална студия и на Детската театрална школа на НЧ „Искра 1860“. На сцената на читалището тя постави за това време 15 спектакъла, сред които и пантомима, буфосинхронада. Тя обучаваше младите актьори на художествено слово и сценично поведение, а те я боготворяха. Всички нейни спектакли, участвали в конкурси, бяха награждавани.

Мая Стоянова е и един от първопроходците от екипа на Радио „Вис виталис“, когато през 1992 г. на 21 декември стартират излъчванията. Тя беше водещ на предавания, незаменим колега и приятел.

Опелото ще се извърши утре, 23 ноември, от 11:45 ч. в храм „Успение Богородично“, поклонението е насрочено за 12:30 ч. в Ритуалната зала на гробищния парк в Казанлък, погребението от 13:00 ч. на старите гробни места.

Почивай в мир, Мая!

Искрени съболезнования на близките от Медийна група „Вис виталис“!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram