Трима са каналджиите в схемата с трафика на мигранти. Двама вече са с обвинение (ВИДЕО)

Двама мъже от Стара Загора още вчера са получили обвинение от прокуратурата за незаконен трафик на хора, съобщи на брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Очаква се утре да бъде обвинен и трети, съпричастен с каналджиите.

ЦЯЛАТА ХРОНОЛОГИЯ НА ВЧЕРАШНИЯ ЕКШЪН С БУСОВЕТЕ, НАБЛЪСКАНИ С МИГРАНТИ И СХЕМИТЕ НА ТРАФИКАНТИТЕ, ГЛЕДАЙТЕ ВЪВ ВИДЕОТО. РАЗКАЗВА РАЙОННИЯТ ПРОКУРОР НА СТАРА ЗАГОРА ТАНЯ ДИМИТРОВА.

Д.К. и С.К. са задържани за 72 часа. Мъжете са шофирали буса „Ивеко“, който вчера рано сутринта бе спрян за проверка от „Пътна полиция“ на АМ „Тракия“, а вътре бяха открити натъпкани 46 мигранти. Малко по-рано и на 14 км от мястото друг бус катастрофира, един човек загина, други 32 бяха ранени, а шофьорът избяга.

Двамата каналджии са били подпомагани в схемата от трети, жител на населено място в област Стара Загора. Очаква се утре в Районната прокуратура в Чирпан да му бъде повдигнато обвинение.

Д.К. и С.К. са били сменници на волана на буса, който е трябвало да превози мигрантите от Карнобат до София. Спазарили са се срещу 20 000 лева да извършат транспортирането. И двамата обаче са били неправоспособни водачи – единият е с отнета миналия ноември книжка , а другият е със свидетелство за управление, издадено в друга държава.

И двамата са с криминални досиета. Д.К. е участвал в грабеж през 2011 г., а С.К. в разпространение на наркотици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram