Теа Арезу отново е казанлъшкият Спортист на годината

С гласовете на 8-членна общинска комисия състезателката по ММА Теа Арезу, бронзов медалист от Европейското първенство за аматьори в Италия, за втора година бе избрана за Спортист на Казанлък на 2022 година. Тя е състезател на клуб „Аргус ММА“ с треньор Красимир Аладжов.

В почетната тройка на най-успешните спортисти са Илиян Дянков от клуб по карате „Шори Доджо“ и таекуондистът Любомир Богданов от клуб „Кентавър“.

Илиян Дянков – треньор и състезател на клуб по карате „Шори доджо“
Любомир Богданов с треньора си Николай Богданов и състезатели на клуб „Кентавър“

23 спортисти от казанлъшки клубове с постижения от световни, европейски, международни състезания и държавни първенства бяха номинирани в ежегодната класация на Община Казанлък за Спортист на 2022 година. Те са представители на 13 клуба, развиващи дейност на територията на общината. В ТОП 10 на състезателите влязоха: Йоанна Недялкова (КЕС „Селт“), Радостина Гачева (ЛК „Цветанка Христова“), Иван Бонев (КЕС „Селт“), Иван Цончев (ендуро), футболистът на „Розите“ Пламен Колев, Иван Тодоров (КК „Лястовица“) и Ергюн Муртев („Брадърс ММА“).

Георги Христов

Георги Христов от клубът по карате „Шори Доджо“ бе избран за Млад спортист на 2022 година, като в категорията бяха номинирани 18 млади надежди на казанлъшкия спорт. В тази класация следват: Мария Караиванова (СКА „Пендарева“), Ан- Мишел Христова от „Шори Доджо“, Тодор Марков („Брадърс ММА“), Павел Димитров (КК „Лястовица“), Самуил Гигов („Шори Доджо“), Симона Анастасова (ВК „Казанлък“), Кевин Хаджиев (КК „Лястовица), Зорница Желева (клуб по таекуондо „Кентавър“) и Мария Колева (КЕС „Селт“).

На церемонията по награждаването на спортистите Община Казанлък отличи жените на Волейболен клуб „Казанлък“, които станаха Отбор на годината, а наставникът на гимнастичките на „Розова долина“ Мариана Ламбова заслужи приза Треньор на 2022 г.

Мариана Ламбова

Връчени бяха и няколко специални награди. ФК „Розова долина взе футболна статуетка за цялостен принос за развитието на най-масовия спорт в община Казанлък. Бяха наградени най-младият състезател по шахмат Ния Малчева, републиканският шампион по картинг при 8-годишните Макс Костов, шампионът на България по ендуро при 18-годишните Стефан Мочев, националният рекордьор по пожароприложен спорт Георги Георгиев и ветеранът с множество отличия в ориентирането Тончо Нейчев от клуба при ТД „Орлово гнездо“.

По случай неговия 60-годишен юбилей бе почетен треньорът на катерачите Никола Недялков, а футболистът Цветомир Цанев бе удостоен с награда за „Лъвско сърце“, заради спортсменска постъпка, след като намира и предава голяма сума пари на летище в чужбина.

Никола Недялков със състезатели от клуба по катерене „Селт“

На тържеството по случай отличаването на най-добрите спортисти на града на розите бяха поканени състезатели от общинските клубове, техните треньори, родители и представители на медиите. Наградите връчиха представители на Община Казанлък и Общински съвет, както и членовете на комисията по избор, председателствана от общинската съветничка Теодора Иванова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram