С 4 златни медала от Дубай момче с корени от Казанлък отива в САЩ

Само преди дни приключи състезани по дебати на английски език – Световен кръг в Дубай (World Scholar’s cup Global Round Dubai 2022)

Ежегодно, състезанието се провежда в национален формат между различни училища и класираните състезатели се явяват на световно първенство, където български ученици премерват знания и уменията си с техни връстници от други държави, бъдейки както опоненти, така и приятели като членове на една глобална общност.

На световният кръг в Дубай се състезава единствен представител от Р.  България – Максимилиан Николов на 11г. Той живее и учи в София, но неговите корени са от Казанлък. Той идва в града на розите, където ще прекара част от лятната си ваканция

Максимилиан премери сили със състезатели от 30 държави и завоюва общо 4 медала-3 златни медала, един сребърен и се класира за кръга на победителите в Университета Йейл, САЩ.

И вече е с нов международен прякор Човекът – Делегация от Bulgaria.😀

В един от дните на състезанието се провежда Културен Фестивал на народите и всички участници представят своята страна. Със своите корени от Казанлък, Максимилиан е представил България като страната на маслодайната роза и уникалните продукти, произведени от нея.

Максимилиан презентира страната си Сам, но достойно и вече около 30 държави знаят за розовото течно злато, бактерията в киселото мляко,мартеницата, думата Bulgaria и развя гордо флагът на страната ни 🇧🇬!

Горди сме,че България има такива деца! 

Вярваме,че тези новини трябва да се споделят със колкото може повече хора,за да бъде вярата ни жива. Вярата в настоящето и в бъдещето.

Децата са нашето бъдеще и ние трябва да ги подкрепяме и окуражаваме по пътят им напред.

Максимилиан Николов учи в училище Златарски,но искрата по дебатите на английски език и подготовката си  получава като ученик на д-р Мариана Филипова (единствен обучител на младша категория по дебати на английски език) и STEALM Academy. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram