След сигнал до PressTV – от понеделник въвеждат обещани промени за предучилищната възраст в казанлъшко училище

               

Родители отправиха запитване до редакцията ни защо за децата от предучилищната група в казанлъшко училище (ОУ „Чудомир“) не важат обещаните от Община Казанлък промени за по-ниска дневна такса за посещение в размер на 1,00 лв., приети с решение на Общинския съвет в началото на февруари. Вместо това се налага да заплащат досегашния размер от 2,00 лв. Другата промяна бе свързана с приемане на нов критерий за пълно освобождаване от такса на деца в задължително предучилищно образование. Той обхваща всяко второ и следващо дете в семейството, когато едното е в подготвителна група, а останалите са обхванати в детска ясла, детска градина или училище.

От учебното заведение съобщават:

От 22.02.2021 г. в ОУ „Чудомир“ – град Казанлък купонът за обедно хранене на децата от подготвителната група се намалява на 1.00 лв. Поевтиняването на купона се поема от бюджета на училището.

От същата дата – пълно освобождаване от заплащане на обедно хранене за деца в задължително предучилищно образование /всяко второ и следващо дете в семейството, когато едното е в подготвителна група, а останалите са обхванати в детска ясла, детска градина или училище/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram