Скръб в Бузовград. Хората призовават за единство и за защита на правата си

„Най-лошото се случи, връщане назад няма“, така бе съобщено във Фейсбук групата „BUZOVGRAD“ за смъртта на момчето, убито по жесток начин от шофьор, употребил алкохол и дрога. 14-годишният Иван Седмаков (на снимката) изгуби битката за живота си тази сутрин

Момчето издъхна в болница в Стара Загора, където след инцидента беше настанено в изключително тежко състояние. То бе пометено на изхода на казанлъшкото село Бузовград в посока Розово 11 ноември от шофьора-убиец, който избяга от местопроизшествието и се укри.

Цялото село Бузовград скърби за рано прекъснатия живот, в социалните мрежи стотици изказват съболезнования и изразяват съчувствие на почерненото семейство.

Бузовградчани са решени да продължат протестите, в които настояват за безопасност на пътя и които стартираха веднага след фаталния инцидент.

„Призоваваме цялото село, днес 15 ноември от 17:00 до 20:00 на центъра да излязат и да защитават правата си. Всички ние имаме роднини, семейства, деца, родители нека да не оставяме нещата така нека бъдем единни!“.

„Нека всички да отидем на протеста тази вечер с по едно цветенце и запалена свещичка!

Да направим камара от цветя на центъра!

Да споделим болката на почерненото семейство!🖤

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram