Семейство е на улицата! Помогнете!

Напълно изгоря миналия четвъртък къща в мъглижкото село Ветрен, давала покрив на четирима човека. Сега те са приютени принудително и временно от комшии.

Радка Иванова, главата на потърпевшето семейство, остава вдовица на 35 години. Отглежда двете си деца сама с помощта на майка си. Втора нощ Радка и единият й син – и двамата работници на казанлъшкия „Арсенал“, нощуват у близки, а баба Денка и другият й внук преспиват при кръстницата си.

Нещастието идва през деня, когато огънят обзема цялата къща и пристройките към нея, след него не остава нищо. Пламъците изпепеляват цялата покъщнина. Семейството остава на улицата. Няма спестявания. Единственият начин да започне пак живота си е да се настани в нова къща, изгорялата на практика е невъзстановима.

В селото има свободни къщи, но цената им е между 10 000 и 25 000 лева, напълно непосилна за пострадалите.

Кметът на община Мъглиж Господин Господинов и кметът на селото посетили изпадналото в беда семейство и обещали подкрепа. Помощ обещали и колегите-арсеналци, те се обърнали и към синдикатите на завода. Радка е работничка на Завод 1 на оръжейницата, а синът й на Завод 3.

Препатилото семейство не може да върне стария си живот и стария си дом, но може да започне наново, ако с помощта на властите, добри и щедри хора се сдобие с нова къща.

Ако имате възможност и отворено сърце – моля помогнете!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram