Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи своите Годишни награди – Видео

За осма поредна година казанлъшката организация отличава личности и организации с цялостен принос за подкрепа на казанлъшките деца.

В категория „Обществена личност“ наградата е присъдена на д-р Тодор Гаргов – за цялостен принос за децата на Казанлък. Той бе отличен за цялостната си работа като лекар и затова, че активно участва и подпомага социалните работници по отношение на превенция на ранни бракове и раждания, семейно планиране и лечение на момичета и жени без здравни осигуровки. Благодарение на него в казанлъшкото родилно отделение са проплакали хиляди бебета.

В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи „ЮМТ“ АД – за развитието на корпоративна социална отговорност. Изпълнителният директор на фирмата Николай Спиров отдава много време, средства и внимание на каузата „Академия за таланти“ в село Розово.

Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени най-много номинации – 9 на брой, намери своето място в ръцете на Даниела Ленева, човек с над 20 стаж в социалната сфера. С плакет „За децата на Казанлък“ от Председателя на организацията – госпожа Красимира Димитрова, бяха отличени ръководството и учениците на ОУ “Кулата“ – за реализацията на мащабна кампания за закупуването и монтирането на люлка за деца със специални потребности. След подготовката и реализацията на няколко благотворителни събития и търсенето на дарители за Празника на детето – 1-ви юни, люлката намери своето място в парк „Розариум“ и вече радва деца и родители.

Другите две отличия за кампании в подкрепа на децата от Казанлък бяха връчени на Кирилка Димитрова, Младен Желев и Станимир Георгиев – за провеждането на мащабна обществена кампания „Влияние и последици при взаимодействието на деца и подрастващи с дигиталните технологии и социалните мрежи“ и фима „Колонад Иншутънш Ес Ай“ – за оказаната подкрепа в популяризацията на инициативата „Пътуваща Работилничка за бисквитки“ и устойчиво партньорство с организацията.

Социалната работа е едно от най-силните звена във всяка една държава и тя се върши споделено и с единомислие, събира хора с еднакви ценности, учи на толерантност. „Бъдеще за децата“ удостои с признателност и специални отличия госпожа Сребра Касева, заместник-кмет „Хуманитарни политики“ в Община казанлък и Държавно горско стопанство гр. Казанлък.  

Водещи на Церемонията бяха Георги Атанасов, актьор и водещ на светски събития, и Станислава Стоянова, която е част от организацията от нейното създаване. Гостите се насладиха на изпълненията на децата от Детска танцова школа „Трепетлика “ към читалище Възродена Искра 2000 и вокалните изпълнения на дуета Кристина Парова и Цветелина Иванова – част от Вокална формация при Общински детски комплкес „Св. Иван Рилски“.

Чрез създаването на тази едноименна награда през 2015 г., местната организация засвидетелства своето уважение към хората – общественици, граждани, приятели на детето, дарители, фирми и граждански структури, които са подкрепили децата. 

 . 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram