Само в Казанлък: Подаваме сигнали до полицията за наркодилъри на „DrugSTOP.bg“ – Видео

Eдинствено по рода си приложение „DrugSTOP.bg“ е разработила казанлъшка IT компания, като идеята за него принадлежи на представители на Младежкия Общински съвет, срещнали подкрепата на Община Казанлък и кмета Галина Стоянова. Тяхната инициатива и работата с приложението бяха представени на брифинг в сградата на Община Казанлък в присъствието на главен инспектор Петко Стойнов – началник на РУ-Казанлък и старши комисар Лазар Христов – началник на ОДМВР- Стара Загора от специалисти на фирмата, създали приложението.
На разработената от Младен Желев и неговия екип информационна платформа гражданите от община Казанлък ще могат да подават сигнали, напълно анонимно до полицията при наличие на наркоразпространение. Приложението вече е достъпно, но ще може да бъде използвано единствено от гражданите на община Казанлък, посочи зам.-кметът Даниела Коева.

То е предназначено за ползване предимно от младежката аудитория, тъй като често учениците ежедневно стават стават свидетели на наркоразпространение и ще имат възможност да реагират с подаването на сигнали. Те пък ще стигат като оперативна информация до съответните полицейски служители, разкри старши комисар Лазар Христов. Той поздрави за инициативата, в помощ на полицията в борбата с дрогата, кметът на Казанлък Галина Стоянова, Община Казанлък и младежите, участвали в работата на фирмата-разработчик на продукта. Идеята за появата на приложението се заражда преди близо половин година.

„DrugSTOP.bg“ започва работа от днес.

линк към презентацията: https://docs.google.com/presentation/d/1u5rV-i2J8gx9CtVOtOmhejMo8NmiUJCg/edit?usp=sharing&ouid=106910314331938220147&rtpof=true&sd=true

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram