Ремонтират залата в читалището в павелбанското село Долно Сахране

Съвсем скоро павелбанското село Долно Сахране ще се радва на обновена зала за провеждане на различни събития от културен и обществено – административен характер. Става дума за т.нар. малка зала при НЧ „Иван Вазов”, която обаче предвид размерите й от близо 100 кв. м. съвсем не е толкова малка.

Решението за ремонта на помещението е взето единодушно от двамата кметове – градоначалника на Павел баня Иса Бесоолу и новоизбрания кмет на селото Мариян Милев. Точно преди месец те стартираха ремонтните дейности, като за подготовката на помещението се включиха и доброволци от Долно Сахране.

И така за 30 дни общинските работници от „БКС – Павел баня” успяха да променят облика на залата. Премахната бе старата подова настилка и на нейно място бе излята бетонна плочна, върху която вече има нови плочки. Стените, които дълги години бяха с дървена ламперия, сега са шпакловани и боядисани. Подновена е мазилката и на тавана.

Предстои да се обнови и вътрешното оборудване на залата, като очакванията на двамата кметове е това да се случи следващата година. И Бесоолу, и Милев ще търсят възможности за ремонт и на покрива на сградата.

„Благодаря на кмета на Общината, че откликна на нуждите на селото ни. Вярвам, че с лекота ще работим с него и занапред. Благодарен съм и на хората от селото, че преди месец се включиха с доброволен труд при подготовката на залата за предстоящия й ремонт!”, заяви кметът на Долно Сахране Мариян Милев, който е планирал в програмата си за управление на селото още редица неща, като следващата седмица се заема с пролетно почистване на улици и тротоари, косене на тревата в двора на църквата и освежаване на входното пространство на храма.

Сред приоритетите му и разширяване на гробищния парк, като в момента Милев продължава работата си в тази посока. Що се отнася до обновената зала при НЧ „Иван Вазов” кметът на село Долно Сахране поясни, че освен за ползване, както до сега, от местния кукерски състав и за различни събрания, тя ще бъде и нов дом за танцовия състав на селото „Загорче”.

Именно те се очаква да бъдат и едни от първите, които ще прекрачат прага на ремонтираната зала. „Ще се радвам тази зала да даде възможност на повече жители на Долно Сахране да я ползват, защото ние я правим за тях.

Доброволческият труд на местните и работата на момчетата от „БКС – Павел баня” се увенчаха с успех, след като днес имаме това хубаво, чисто и приветливо помещение”, коментира кметът на Павел баня Иса Бесоолу.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram